Прокурори и следователи от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура, както

...
Прокурори и следователи от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура, както
Коментари Харесай

Наше дружество ”пере пари” чрез виртуалната валута уанкойн

Прокурори и следователи от отдел „ Следствен “ на Специализираната прокуратура, както и чиновници на ГДБОП и ДАНС, се включват в интернационалното следствие въз основата на интернационална поръчка за правна помощ от прокуратурата в немския град Билефелд (Северен Рейн-Вестфалия), пристигнала през октомври 2017 година В работата по осъществяване на правосъдната поръчка се включват и интензивно спомагат представители на Евроджъст и Европол.

Искането на прокуратурата в Билефелд е за осъществяване на съответни процесуално-следствени дейности на територията на България по отношение на българското комерсиално сдружение „ Уан Нетуърк сървисиз “ ЕООД и обвързваните с него лица, в това число две българки с немско поданство. Разследващите откриват местонахождението на сървърите в София и обслужващите ги компании, употребявани от интернационалната незаконна организация.

На 17 и 18 януари 2017 година, в наличието на представители на Европол и немските проверяващи органи, са претърсени офисите на „ Уан Нетуърк сървисиз “, както и на 14 други сдружения. Иззети са голям брой материални доказателства, в това число сървъри, досега са разпитани 50 очевидци.

„ OneCoin Ltd. “ е записано в Обединените арабски емирства и работи посредством стотици свързани с него сдружения на 4 континента. То вкарва разплащания с уанкойн (по сходство на криптовалутата биткойн).

В Германия и в други страни разпространяването на уанкойни е неразрешено. Според локалните контролни органи уанкойните служат като платежно средство, посредством което се заобикаля локалното законодателство, уреждащо платежните услуги. Има подозрения, че посредством схемата „ уанкойн “ може да се финансират проведени незаконни групи и терористични организации.

Българското сдружение „ Уан Нетуърк сървисиз “ ЕООД е изпълнявало функционалностите на в действителност търговски представител на „ OneCoin Ltd. “ и в действителност дистрибутор на основаната от него виртуална валута. В момента активността на свързани с „ OneCoin Ltd. “ сдружения се проверява още в Англия, Ирландия, Италия, Съединени американски щати, Канада, Украина, Литва, Латвия, Естония и доста други страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР