Прокурори и експерти влязоха в офиса на "Нове холдинг", за

...
Прокурори и експерти влязоха в офиса на "Нове холдинг", за
Коментари Харесай

Прокурори и експерти описват колекцията на Божков /снимки/

Прокурори и специалисти влязоха в офиса на "Нове холдинг ", с цел да разказват движимости от сбирката на Васил Божков.
До момента е ясно, че са иззети скъпи картини и експонати от вкъщи на предприемача.
Миналата седмица представителят на основния прокурор Сийка Милева увери, че предметите от сбирката на Васил Божков ще бъдат конфискувани в наличието на най-хубавите специалисти в България, откакто имаше хипотези, че скъпите движимости се изнасяли в чували.
"Министерството на културата подхожда извънредно отговорно и работи не за първи път взаимно с полицията и прокуратурата. Всякакви хипотези и такива нелепости, че се поставят в чували са несъстоятелни ", сподели и министърът на културата Боил Банов.
Реакцията на Министерството на културата е след отвращение на някогашния културен министър Вежди Рашидов, който в изявление съобщи, че проверяващите са се пробвали "в чували и кашони " да конфискуват сбирката на свързаната с Божков фондация „ Тракия “.
Категорично все още няма разпоредби да се изнасят предмети от сбирката на Васил Божков, сподели пред Българска национална телевизия Александър Трайков, шеф "Инспекторат за запазване на културното завещание " в Министерството на културата.
"В момента се вършат огледи, описи, стая по стая. Участват четирима специалисти от Министерство на културата, които са разпределени по обектите и наблюдават за естественото протичане на работата ", заяви Трайков, като добави, че са изнесени няколко картини и сега са в Националната художествена изложба за експертизи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР