Прокурорът за военни престъпления, натоварен да открие останалите бегълци, издирвани

...
Прокурорът за военни престъпления, натоварен да открие останалите бегълци, издирвани
Коментари Харесай

Прокурорът на ООН потвърди смъртта на беглец, издирван в геноцида в Руанда

Прокурорът за военни закононарушения, претрупан да открие останалите бегълци, търсени от Трибунал на Организация на обединените нации за хипотетичната им роля в геноцида в Руанда през 1994 година, удостовери гибелта на обвинения Алойс Ндимбати.

През последните три години Международният остатъчен механизъм за наказателни трибунали (IRMCT) арестува двама обвинени в геноцид от Руанда и удостовери гибелта на други четирима бегълци, в това число Ндимбати.

Продължете да четете

лист от 4 детайла. Нациите се събират в Кения, с цел да изработят контракт за пластмасовото замърсяване Анализ: Може ли идващото гласоподаване в Организация на обединените нации да спре войната на Израел против Газа? Насилието в Судан „ граничи с чисто зло “ “, предизвестява Организация на обединените нации Войната сред Израел и Газа „ опустошава “ стопанската система на Палестина, предизвестява Организация на обединените нации завършек на списъка

В изказване във вторник прокурорите на Организация на обединените нации заключиха, че Ндимбати е умрял през 1997 година в Руанда.

„ Въпреки че точните условия на гибелта му не са открити заради объркването и неналичието на ред по това време, доказателствата, събрани от прокуратурата, демонстрират, че Ндимбати не е напускал региона на Гаторе и че е бил в никакъв случай повече не съм го виждал или чувал “, се споделя в изказването.

Ндимбати, руандийски държавен чиновник по това време, беше упрекнат, че персонално е провел и управлявал убийствата на хиляди тутси и беше изправен пред голям брой обвинявания в геноцид.

Общо повече от 800 000 тутси и умерени хуту бяха избити от твърдолинейните хуту, водени от армията на Руанда и милиция, известна като Интерахамве, за 100 дни през 1994 година

Оцелелият от геноцида Ерик Нзабихимана сподели пред организация Ройтерс, че Ндимбати е изиграл роля в гибелта на майка му, доста братя и сестри и членове на разширеното семейство.

„ Не би трябвало да свършва така; щеше да е по-добре да го забележим виновен за дейностите си “, сподели Нзабихимана, добавяйки, че не е сюрпризиран от гибелта, тъй като към този момент е чул непотвърдени отчети.

Бившите трибунали на Организация на обединените нации за военни закононарушения в Руанда и Югославия бяха трансферирани в съд-наследник, който има офиси в Хага, Холандия, и в Аруша, Танзания.

Няма останали бегълци, търсени от трибунала в Югославия и в този момент единствено двама висящи обвинени за трибунала в Руанда.

Изявлението на прокурора беше оповестено тъкмо когато доктор от Руанда беше изправен пред съда във Франция във вторник по обвинявания в геноцид и закононарушения против човечеството по време на геноцида през 1994 година

Состен Муниемана, на 60 година, се яви пред Съда на присъдите в Париж съвсем 30 години след подадена тъжба против него в югозападния френски град Бордо през 1995 година Той е упрекнат в образуване на изтезания и убийства.

Проучването е планувано да продължи пет седмици. Муниемана, който отхвърля обвиняванията, е изправен пред пожизнен затвор, в случай че бъде приет за отговорен.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР