Прокурорът по много знакови дела Светослав Калчев стана заместник апелативен

...
Прокурорът по много знакови дела Светослав Калчев стана заместник апелативен
Коментари Харесай

Магистратът от делото за "бебето във фризера" стана зам.-шеф на Апелативна прокуратура

Прокурорът по доста знакови каузи Светослав Калчев стана заместител апелативен прокурор. Той бе назначен на 12 юни от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Предложението 48-годишният търновец да поеме поста e на новия апелативен прокурор Таня Недкова, написа "Борба ".

В нейното предложение до Висш съдебен съвет е посочено, че Светослав Калчев има забележителен професионален опит. Ползва се с престиж и почитание измежду прокурорите от апелативния регион и правосъдните чиновници. Притежава управнически опит като заместител областен прокурор на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Член е на Националната прокурорска мрежа за интернационално правно съдействие, а от 2012 година е хоноруван помощник по криминалистика в катедра „ Наказателно-правни науки “ към ЮФ на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “.

Прокурор Калчев има над 22 години юридически стаж, като поредно е бил прокурор в Районна и в Окръжна прокуратура – Велико Търново. Завършил е правния факултет на Софийския университет. В интервала 2010 – 2014 година е заместител областен прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, след което е назначен на служба прокурор в Апелативна прокуратура – Велико Търново. Има сан „ Прокурор във ВКП и ВАП “. През 2009 година Светослав Калчев бе единственият прокурор, пратен на стаж във ФБР, където се учи по какъв начин да бори мафията.

Като обвинител взе участие в куп знакови и скандални каузи във Велико Търново, като „ Бебето от фризера “, „ Лихварите “, против британски овчар, който бе наказан за подигравка с 6- годишно момиченце, и доста други. От правото е изкушен и братът на прокурора – Константин Калчев, който е арбитър във Великотърновския административен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР