Прокурорът от окръжната прокуратура в Пазарджик Недялка Попова е била

...
Прокурорът от окръжната прокуратура в Пазарджик Недялка Попова е била
Коментари Харесай

Пълна реабилитация за прокурора по делото за радикален ислям

Прокурорът от окръжната прокуратура в Пазарджик Недялка Попова е била наградена поради положителната си работа по делото за коренен ислям, по което бе наказан Ахмед Муса, оповестиха от държавното обвиняване. Попова е била наградена от основния прокурор Сотир Цацаров дружно със следователката по делото делото Даниела Янева и екипа от ДАНС, работили по случая.

Процесът против Ахмед Муса и още 12 души, станал прочут като делото против 13-те имами, завърши дефинитивно във Върховния касационен съд в края на април. Муса бе наказан 1 година затвор поради проповядване на ненавист на религиозна основа. Той би трябвало да лежи общо 4 години, откакто към това наказване бе присъединено и остаряло, само че неизлежано от 3 години, наложено през 2004 година

Наградата за Попова идва година, откакто Цацаров дефинира като неприемливи нейни изявления и разгласи, че по случая стартира инспекция на инспектората на прокуратурата. Поводът бе изявление на Попова пред " Трафикнюз ", в което съобщи, че когато мюсюлманите у нас станат 30%, страната ще е застрашена.

" Те са монолитна маса, елементарно се манипулира и на избори. Те са съвсем като военизирана конструкция. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват ", съобщи през март предходната година прокурор Попова.

" За мен сходни изказвания са извънредно неприемливи. Нещо повече, функционалността на прокурора е да реализира обвиняването в наказателното произвеждане, само че не и да прави изказвания, които опълчват българските жители на религиозна основа ", разяснява тогава Цацаров и съобщи, че по случая стартира инспекция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР