Прокурорът обясни, че срещу Янков има три обвинения - за

...
Прокурорът обясни, че срещу Янков има три обвинения - за
Коментари Харесай

Черни Облаци За Общинаря Пейко Янков, Ето Какво Го Очаква!

Прокурорът изясни, че против Янков има три обвинявания - за изнудване, присъединяване в незаконна група и тенденциозен палеж.

Прокурор Ганчева сподели още, че Пейко Янков е упрекнат за приложимост на мощ, чрез която са били принуждавани търговци да се разпореждат с имуществото си. Другото е за практикуване на напън посредством мощ за потърпевшото лице да се откаже от дружествените си дялове в " Хермес груп " ООД. Това било станало по инструкции на Митьо Очите.

Ганчева добави, че има голям брой показания на очевидни очевидци против Янков. Както и направени пожаротехнически и ДНК експертизи.

По думите й пет месеца са били употребявани СРС-та против групата. Разследването е траело две години, като прокурорът изясни, че е преценка на проверяващите по кое време и какъв брой да подслушват.

Според юриста на Янков Росен Кожухаров той не се е укривал. По думите му неговият подзащитен е бил свикан като очевидец, а не като обвинен. Според него Янков и Митьо Очите се познават. Адвокатът нямал информация какво е правил Янков от 1 август до 13 август.

Прокурор Детелина Ганчева разяснява обаче, че Янков два пъти е бил призоваван като обвинен, не като очевидец. Разследващите са имали данни, че той е бил отвън страната и по тази причина е била издадена и Европейска заповед за арест.

Специализираният углавен съд остави в ареста общинския консултант от Несебър по обвиняването, че е изнудвал свои съдружници да се откажат от дяловете си в общата им компания " Хермес груп ". На този стадий обаче магистратите не откриха задоволително доказателства за обосновано съмнение, че той е бил член на проведената незаконна група на Димитър Желязков-Митьо Очите, съобщи " Флагман ".

Няма доказателства, че има съпричастност и към палежа на казино.

Налице са обаче такива за закани към хора от бизнеса.

" Не съм отговорен за всички тези неща. Искам по-лека мярка ", бяха думите на Пейко Янков, преди да чуе решението на съдията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР