Прокурорът настоява за доживотна присъда за стрелеца от Мичиган, който уби 4 ученици

...
ПОНТИАК, Мичиган (AP) — Прокурор призова съдия в петък да
Коментари Харесай

ПОНТИАК, Мичиган (AP) — Прокурор призова съдия в петък да наложи доживотна присъда на тийнейджъра, който уби четирима ученици в своето училище в Мичиган, с аргумента, че неговото методично планиране и „апетит за насилие“ трябва да го държат затворен завинаги.

„Той спря само защото нямаше кой да стреля. Тези деца бяха обучени да влизат в изолация и го направиха“, каза Карън Макдоналд.

„Имаше стотици деца в тази сграда, които пишеха и изпращаха съобщения на родителите си много подобни неща: „Има стрелец. Уплашен съм. Обичам те.' ... Бяха безпомощни – като птиците“, каза Макдоналд, позовавайки се на доказателства, че стрелецът обичал да измъчва птици.

Последните й забележки дойдоха в края на напрегнато четиридневно изслушване, което ще реши дали 17-годишният Итън Кръмбли ще получи доживотна присъда за нападението в гимназията в Оксфорд или по-кратък срок, който някой ден ще го направи подходящ за условно освобождаване.

Поради възрастта на стрелеца — 15 по това време — Оукланд Окръжният съдия Кваме Роу трябва да разгледа неговата зрялост, психично здраве, бурен семеен живот и други фактори, определени от Върховния съд на САЩ. Доживотна присъда за непълнолетно лице би била рядкост и тежестта върху прокурора е да докаже, че е подходяща.

Кръмбли се призна за виновен в убийство, тероризъм и други престъпления. Ако Роу не избере доживотна присъда, стрелецът ще получи минимална присъда между 25 и 40 години затвор.

„Дори ако обвиняемият се промени и той намери спокойствие и смисъл в живота си освен измъчване и убиване, не означава, че той някога ще получи правото да живее свободен сред нас“, каза Макдоналд.

Съдията ще обяви решение за доживотна присъда на 29 септември, последвано от действителното присъда на 8 декември.

Последният свидетел беше д-р Лиза Анакер, психиатър, която прегледа стрелеца в държавна психиатрична болница. Тя каза, че той не е бил психично болен по време на стрелбата, съгласно строги стандарти, определени в законите на Мичиган.

Анакер каза, че е общувал ясно с полицията, след като се е предал, следвал е команди и не е показвал признаци на странно поведение.

Адвокатите на Кръмбли твърдят, че той е бил в опустошителна спирала до есента на 2021 г., след като е бил дълбоко пренебрегнат от родителите си, които са купили пистолет и са го завели на стрелбище, за да го пробва.

Психологът Колин Кинг свидетелства на 1 август, че тийнейджърът е бил като „диво дете“ поради домашния си живот и психично болен по време на стрелбата.

„Итън беше на крак точка и никой не се намеси“, каза на съдията адвокатът на защитата Полет Мишел Лофтин. „Итън беше напуснал отбора по боулинг. Беше напуснал работата си. Проваляше почти всеки предмет. Седеше сам на обяд. Единственият му и доверен приятел си отиде.

„Кучето му умря“, добави Лофтин .. "Той халюцинираше. Чуваше гласове. Беше депресиран. Имаше самоубийство. "

Тя се позова на смущаваща рисунка, открита от учител часове преди стрелбата. Тя включваше окървавено тяло и пистолет сочейки думите: "Мислите няма да спрат. Помогни ми." На тийнейджъра беше позволено да остане в училище.

"Прокурорът беше прав: Той не излезе и не каза на съветника своя план. Но трябваше ли да го направи? Не беше ли очевидно очевидно?" Лофтин каза.

Все пак тя каза, че „болният му мозък може да бъде поправен.“

Повече от 40 души изпълниха съдебната зала, включително членове на семействата на жертвите, които плакаха, докато прокурорът си спомняше. стрелбата в много подробности и предлага точното време на смъртта.

Макдоналд многократно цитира пасажи от дневника на стрелеца за желанието му да гледа как учениците страдат и вероятността той да прекара живота си в затвора.

Тя каза, че Кръмбли е прекарал много време в планиране на атаката, дори е пъхнал тоалетна хартия в ушите си, за да блокира звука от 32 изстрела. Макдоналд отбеляза, че е потърсил онлайн карта на училището, научил е, че в Мичиган няма смъртно наказание и провери кой затвор е предназначен за тийнейджъри.

„Той изпитваше удоволствие от апетита си за насилие, дори призна, че е грешно, като правеше коментари като „Обичам тъмнината. Чувства се добре“, каза прокурорът.

Родителите на стрелеца, Джеймс и Дженифър Кръмбли, са отделно обвинени в непредумишлено убийство. Те са обвинени, че са направили оръжие достъпно у дома и са пренебрегнали психическото му здраве.

Бък Майър, бащата на убития студент Тейт Майър, каза, че прокурорите са показали, че стрелецът заслужава доживотна присъда. Но той също е разстроен от училищния район заради „епичен систематичен провал“ да разбере, че тийнейджърът е бил в криза преди стрелбата.

„Доживот без право на замяна или 50 години – това не носи на децата у дома“, каза Майр пред репортери. „Това не носи никаква отговорност за това, което смятаме, че трябва да бъде огромна систематична промяна.“

___

Следвайте Ед Уайт на http://twitter.com/edwritez< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР