Прокурорът, на когото бе разпределен сигналът на вътрешния министър Бойко

...
Прокурорът, на когото бе разпределен сигналът на вътрешния министър Бойко
Коментари Харесай

Защо прокурорът, който проверява сигнала срещу Гешев, е тайна? |

Прокурорът, на който бе разпределен сигналът на вътрешния министър Бойко Рашков против обвинител №1 Иван Гешев за непозволено потребление на СРС, към този момент ще остане неизвестен поради натиска и големия интерес към тематиката , стана ясно от думите на ръководителя на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Тя изясни, че той е определен на инцидентен принцип всред 8-9 други сътрудници. От думите й се разбра, че въпросният прокурор работи в звено " Антикорупция " на Специализираната прокуратура. 

Преди 5 година Върховният административен съд постанови, че имената на наблюдаващите прокурори са публична социална информация, не може да са загадка и няма спънка да бъде получена информация за името на съответния прокурор, подсети Лекс.

" Знам, че ние като държавни обвинители сме обществени персони и няма спънка имената ни да бъдат съобщавани. Наясно съм и с решението на Върховен административен съд в тази тенденция, само че апелирам ви, името на магистрата по този начин или другояче ще излезе, защото по закон нашите актовете са с имена, служба, те са подписани и подпечатани ", разяснява Маджарова. 

Според нея инспекцията ще отнеме сред един и четири месеца и даде обещание обществото да бъде осведомено, когато това се случи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР