Прокурор Райна Бачева, която работеше в Районна прокуратура-Благоевград, е с

...
Прокурор Райна Бачева, която работеше в Районна прокуратура-Благоевград, е с
Коментари Харесай

Условна присъда за прокурор Бачева, ходатайствала за шофьор, прегазил човек

Прокурор Райна Бачева, която работеше в Районна прокуратура-Благоевград, е с условна присъда за разстройване на наказателно гонене.

Софийският апелативен съд е призна за отговорна и я наказа с 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен период.

На 25 юни 2015 година, на пешеходна пътека водачът В. Е. блъска пешеходка и й предизвиква междинна телесна щета. По това време дежурен прокурор била Райна Бачева. Тя обаче не е разпоредила незабавни процесуално-следствени дейности, а по телефона наредила на служителя на реда да не стартира наказателно гонене, а да уведоми " КАТ-Пътна полиция " за налагане на административно наказване на отговорния лидер. След това било открито, че прокурор Бачева била осведомена за случая от собствен прочут, другар на лидера.

Преди година по това обвиняване тя бе оправдана от Специализирания углавен съд, само че прокуратурата стачкува и в този момент Апелативният съд в София анулира оправдателната присъда.

Заради този случай Бачева беше краткотрайно отстранена от служба от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет до момента в който тече следствието, само че по-късно решението бе анулирано от Върховен административен съд.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР