Прокурор от Софийската апелативна прокуратура образува наказателно дело срещу главния

...
Прокурор от Софийската апелативна прокуратура образува наказателно дело срещу главния
Коментари Харесай

САП образува дело срещу главния архитект на София

Прокурор от Софийската апелативна прокуратура образува наказателно дело против основния проектант на София Здравко Здравков поради упорития му отвод да извърши правосъдно решение, което би дало зелена светлина за строителството на небостъргача в кв. “Стрелбище “. Това заяви Mediapool.
НИКМИ има желание да построи 150-метрова постройка на кръстовището на бул. “България “ и “Петко Ю. Тодоров ". В момента парцелът към момента е зелена повърхност. Теренът на НИКМИ е бил общински до 2006 година Фирмата го придобива след подмяна. По това време на него е разрешено застрояване, само че до 20 метра. В следствие парцелът е предназначен за озеленяване в Общия организационен проект от 2009 година Така в него може да се построи единствено кафе, черква или тоалетна.

През 2014 година с решение на общинския съвет е признат обстоен организационен проект на кв. " Стрелбище ". Имотът на НИКМИ обаче е изключен от неговия обсег, защото компанията е почнала процедура по правенето на независим проект за терена.

Вратички в закона разрешават в този проект да се планува строителството на 150-метрова постройка.

Бившият към този момент проектант на София Петър Диков отхвърля да задейства процедурата за независимия проект на терена. Компанията апелира и печели делото, което задължава сегашния основен проектант да задейства проекта.

Здравко Здравков отхвърли и бе санкциониран с 1000 лв. от съда поради отхвърли. Той отново отхвърли и бе санкциониран още веднъж с 13 000 лв.. " Ще продължим борбата със зъби и нокти за отбрана на терена ", зарече се Здравко Здравков. Столичната община счита да нападна решението на Върховния административен съд като незначително.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР