Прокурор [от една друга страна] ми каза: Виж, Лаура, ние

...
Прокурор [от една друга страна] ми каза: Виж, Лаура, ние
Коментари Харесай

Цитат на деня: Ние сме патриоти, крадем само парите от ЕС

" Прокурор [от една друга страна] ми сподели: Виж, Лаура, ние сме патриоти, ние не крадем от националните си пари, крадем единствено еврофондове. "

Това споделя в изявление за " Файненшъл таймс " Лаура Кьовеши, някогашен специфичен прокурор за битка с корупията по високите етажи на властта в Румъния и водещ претендент за новия пост прокурор на Европейски Съюз за следствие на злоупотребите с евросредства, написа Дневник.

``
реклама

Изданието прецизира преди този момент, че диалогът е станал на " среща на най-високо равнище на прокурори от региона ". Предвид, че се приказва за " районна среща ", в Югоизточна Европа има единствено още две страни членки на Европейски Съюз - България и Гърция, а " най-високо равнище " допуска присъединяване на основни прокурори.

" Политици и предприемачи се уплашиха, когато видяха, че магистратите могат да ги заловен. Макар да са обезпокоени, че повече няма да могат да крадат, Румъния надалеч не е единствената източноевропейска страна, упреквана в корупция. Мнозина румънци считат, че Брюксел незаслужено се е заел единствено с тях и че особено към България отношението е по-толерантно ", споделя още изданието преди цитата от Кьовеши.

Тя споделя още, че е изключително неотложно популацията да бъде образовано за битка за корупцията. " Бях доста сюрпризирана, когато споделих на студенти: " Вижте, в случай че давате пари на учител, с цел да си вземете изпита, това е закононарушение ", и те не знаеха, че е по този начин. Това е липса на обучение. "

" Не са ли се опитвали да подкупят вас ", пита журналистът Алек Ръсел в обявата от 17 май. " Не ", отвръща тя. " Не смеят? ", упорства журналистът. " За мен има толкоз доста легенди, че мисля, че даже и не им идва мислено ", споделя Кьовеши.

Статията стартира с история за това по какъв начин малко преди да отпътува за Букурещ, журналистът е помолен от румънката да не се съблюдава форматът на рубриката " Обяд на FT със... ". Причината е, че поканеният самичък избира мястото, а Кьовеши не желае да я обвинят по-късно, че е рекламирала съответен ресторант в нарушаване на закона. Компромисът е, че тя въпреки всичко ще избере заведението, само че името му няма да се загатва в публикацията.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР