Прокурор от Атина е разпоредил разследване във връзка с информация,

...
Прокурор от Атина е разпоредил разследване във връзка с информация,
Коментари Харесай

Външното на Гърция тайно финансирало медии в Македония и Албания

Прокурор от Атина е разпоредил следствие по отношение на информация, че Министерството на външните работи на Гърция е превеждало средства от секретни фондове на медии в Македония и Албания , написа вестник " Катимерини ".

Твърденията са на гръцкия информативен портал iefimerida.gr.

Според информацията външното министерство на страната е платило общо 1 милион евро на медии в Македония, Албания и православни църкви отвън страната.

Прокурорът е разпоредил инспекцията да е реализира от органите на реда в страната.

В същото време държавното управление отхвърля изказванията . Очаква се Народното събрание също да се запознае с обвиняванията.

 Гръцкият външен министър Коциас подаде оставка, Ципрас я одобри
Гръцкият външен министър Коциас подаде оставка, Ципрас я одобри

Премиерът става и външен министър, подсигурява договорката за името на Македония

Изданието iefimerida.gr написа, че данните са от последния доклад на външното министерство до Народното събрание за изразходването на секретните фондове, съобщи БНР, базирайки се на Българска телеграфна агенция. Отчетът бил импортиран на 10 октомври - единствено една седмица преди острия конфликт сред министрите на защитата и външните работи - Панос Каменос и анос Каменос. Припомняме, във вторник, 16 октомври, двамата министри си размениха взаимни обвинявания за метода, по който двете министерства ръководят тези фондове. Днес по-късно Кодзиас подаде оставка .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР