Прокурор Камен Господинов. Сн.: БГНЕС Спецпрокуратурата засега няма представа защо

...
Прокурор Камен Господинов. Сн.: БГНЕС Спецпрокуратурата засега няма представа защо
Коментари Харесай

Прокуратурата не знае защо бандата на депутатския брат е набелязала убит данъчен шеф


Прокурор Камен Господинов. Сн.: БГНЕС

Спецпрокуратурата към този момент няма визия за какво разрушената преди два дни силова тайфа се е интересувала от убития данъчен началник Иво Стаменов.

Това призна пред медиите в четвъртък наблюдаващият прокурор по делото Камен Господинов.

Както е известно, преди ден оповестиха, че са разрушили група за рекет, изнудване и побои, ръководена от брата на депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов – Борис.

Той към този момент е с повдигнати обвинявания като водач на проведена незаконна група и за изнудване. Останалите членове Данаил Петков и Пламен Дренков също са подведени под наказателна отговорност. Третият им сподвижник пък излежава присъда в Бургаския затвор.

Разследващите са попаднали инцидентно на връзката със Стаменов, откакто очевидци, чийто статит по делото не бе конкретизиран, разкрили, че тримата арестувани им поръчали да възпламенят колата на данъчния и да го пребият. Това обаче по този начин и не се случило, защото той бе убит в колата си предишния декември, а след това умря от раните си.

Въпреки че в началото бе обявено, че бандата на Аврамов е работила по жесток метод, в четвъртък прокурор Господинов посочи, че към този момент са събрани доказателства за три случая на изнудване със закани. Освен това членовете на групата единствено давали поръчки за побои, а не изпълявали собственоръчно такива.

Спецпрокуратурата към този момент внесе в спецсъда претенции за непрекъснатото задържане на Аврамов, Петков и Дренков, като следва магистратите да се произнесат по тях малко по-късно в четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР