Прокурор и следовател от Военноокръжната прокуратура в София са предизвикали

...
Прокурор и следовател от Военноокръжната прокуратура в София са предизвикали
Коментари Харесай

Военен прокурор и следовател стреляха в столично заведение

Прокурор и следовател от Военноокръжната прокуратура в София са провокирали скандал в столично заведение, след което следователят е извадил револвер и е стрелял, оповестиха от държавното обвиняване.

Инцидентът е станал в понеделник към 23 часа в заведение на ул. " Цар Самуил ". След приложимост на алкохол, военният прокурор, който е полковник и следователят, който е с чин подполковник, са провокирали скандал с други гости. При излизане пред входа на заведението, следователят демонстративно е извадил законно притежаван револвер " Глок 19 " и пред напусналалите към този момент помещението други жители е създал изстрел по железна врата на отсрещна стена.

След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на Столична дирекция на вътрешните работи. При определяне на длъжността на провокиралите абсурда офицери е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са извикани военни прокурори и боен следовател. Те са направили оглед, персонален обиск и изземване на оръжието и боеприпасите. Разпитани са очевидци.

Образувано е досъдебно произвеждане, като с разпореждане на основния прокурор следствието е предоставено на Военноокръжната прокуратура в Сливен.

Освен това по предписание на Сотир Цацаров, против военния прокурор и военния следовател е стартирано и дисциплинарно произвеждане, за внасяне до Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет на претенции за дисциплинарно уволняване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР