Прокурор Галин Гавраилов ще приема в Каварна сигналите за нарушаване

...
Прокурор Галин Гавраилов ще приема в Каварна сигналите за нарушаване
Коментари Харесай

Скандал: Дежурният прокурор в Каварна за изборния ден – със сестра в листата на БСП!


Прокурор Галин Гавраилов ще приема в Каварна сигналите за нарушение на закона в деня на изборите – 27 октомври. Сестрата на административния началник на обвиняването в морското градче е претендент за общински консултант в листата на Българска социалистическа партия. Скандално Гавраилов не е уведомил изпълняващия дръжността областен прокурор на Добрич за явния спор на ползи и тихомълком е пропуснал да си даде отказ.

Това оповестиха за rns каварненци, които се съмняват, че инцидентно е премълчана роднинската връзка сред избрания за дежурен прокурор в Каварна и сестра му – претендент за общински консултант от Българска социалистическа партия.

Административният началник на Районната прокуратура в Каварна – Галин Гавраилов, има над 18 години юридически стаж в органите на правосъдната власт. От 1999 година заема длъжността заместник-районен прокурор в Районна прокуратура – Каварна, а от юли 2010 година до юни 2015 година е административен началник на Районна прокуратура-Каварна. В момента е втори мандат административен началник на РП-Каварна. Малко евентуално е да не е осведомен със законите, разясняват хора в Каварна.



Те сочат седмата записана в листата на БСП-Каварна – претендент за общински консултант – Людмила Илиева Николова, която е сестра на Галин Гавраилов.

Изпълняващият длъжността областен прокурор на Добрич е определил за дежурен прокурор в деня на изборите – 27 октомври, в Каварна, дежурен прокурор да е е Галин Гавраилов.

Припомняме, че ролята на дежурен прокурор се поема за 24 часа. Именно на него се рапортуват всички данни за осъществени закононарушения, в това число и при нарушавания на разпоредбите в Изборния кодекс. Той взема решение по кои от тях да продължи работата полицията и държавното обвиняване, и по кои – да не се прави нищо.

Каварненци чакат изговаряне на прокурор Златко Николов – изпълняващ длъжността на областен прокурор на Добрич по отношение на Галин Гавраилов във връзка с етичното му и професионално държание в тази ситуация, както и установяване на дежурен прокурор за деня на локалните избори, който не е в укорима позиция, като настоящия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР