Прокурист влиза в болницата в Пазарджик, а досегашният заместник-председател на

...
Прокурист влиза в болницата в Пазарджик, а досегашният заместник-председател на
Коментари Харесай

Прокурист и проверки в болницата на Пазарджик заради фалшите ТЕЛК решения

Прокурист влиза в болничното заведение в Пазарджик, а досегашният заместник-председател на борда на шефовете ще бъде шеф на здравното заведение до избора на нов титуляр. След журналистическо следствие за издавани подправени ТЕЛК решения в болничното заведение в Пазарджик, експерти от Националната експертна лекарска комисия стартират инспекция.

Вижте повече детайлности в директното включване на Мариела Хубинова от Пазарджик.

Пазарджик

Въпросът кой управлява болничното заведение в Пазарджик, през днешния ден не получи своя еднопосочен отговор. През целия ден връзката ни с управлението на здравното заведение беше мощно затруднена и получавахме спорни сигнали кой е влезнал в кабинета на изпълнителния шеф - дали досегашният началник доктор Вълчев или наследникът му доктор Темнилов. От здравното министерство ни дадоха отговор, че за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф, до осъществяване на Общо заседание на акционерите, е избран доктор Красимир Темнилов. По наша информация обаче, през днешния ден постът към момента е заемал доктор Вълчев.

По-рано през днешния ден в болничното заведение се появи и информация, че част от медиците са подготвени да подадат групова оставка, в символ на съпричастност с досегашния шеф доктор Вълчев. Но не намерихме обаче доктор, който да удостовери това. В болничното заведение са безапелационни, че не се тормозят от почналите инспекции - от Медицински контрол, прокуратурата и Националната експертна лекарска комисия. Последната би трябвало да ревизира издадените ТЕЛК решения в болничното заведение.

Досегашният шеф доктор Вълчев твърди, че както неговото пожизнено ТЕЛК решение, по този начин и тези на ръководителите на двете комисии, към този момент са проверявани от здравното министерство и прокуратурата, и няма открити нарушавания или спор на ползи.
 Уволниха шефа на болничното заведение в Пазарджик Уволниха шефа на болничното заведение в Пазарджик
Директорът на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в гр. Пазарджик доктор Васил Вълчев е освободен по предписание на министър-председателя Бойко Б...

Тази заран никой в болничното заведение не знаеше кой ще управлява лечебното заведение до избора на нов шеф. По-късно стана ясно, че откакто бъде вписан в Търговския указател, постът ще заеме доктор Красимир Темнилов. За пълномощник ще бъде назначен Антоан Дончев.

Докато в болничното заведение се чудеха кой е новият им шеф, пред ТЕЛК комисиите се извиха опашки. Двамата ръководители на експертните комисии, уличени, че имат пожизнени ТЕЛК-решения, издадени от подчинените им, обявиха, че в това няма нищо неправилно.
Д-р Ангел Генов: Тя е предходна при мене на ТЕЛК, аз съм минал при нея, няма къде на друго место, ние сме като другите хора, боледуваме, напълно обикновено е. Но след нашата комисия има решаваща комисия, където си има ръководители, където си има лекари в Национален осигурителен институт и те ревизират доста подробно нашите неща. Особено когато се касае за лекари.Д-р Снежана Кабаджова Аз не получавам пенсия по болест, аз получавам пенсия за изслужено време и напреднала възраст. Пожизнено ТЕЛК решение ми се поставя, тъй като аз имам навършени години, имам и нужния трудов стаж. От това решение аз нищо не употребявам, не получавам пенсия по болест.
И двамата лекари не се тормозят от инспекциите в болничното заведение и обявиха, че ще търсят правата си в съда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР