Прокуратурата започва проверка на Българския футболен съюз (БФС) и президента

...
Прокуратурата започва проверка на Българския футболен съюз (БФС) и президента
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва Борислав Михайлов след публикации за "черно тото"

Прокуратурата стартира инспекция на Българския футболен съюз (БФС) и президента на централата Борислав Михайлов. Тя е подредена от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
 
До това се стига часове след митинга в София против ръководството на футбола в последните 18 години, в които отпред на БФС е Михайлов. Прокуратурата се самосезира след медийни изявления, излиза наяве от нейното известие. Те са свързани с " черно тото " и злоупотреби.
 
" Прокуратурата се самосезира по отношение на голям брой изявления в медиите, съдържащи информация за позволени нарушавания и/или закононарушения от друг темперамент (разходване на обществен запас, " черно тото " и др.). "
 
Откъде идват обвиняванията Публикациите за " черно тото ", свързани с Борислав Михайлов, датират от дълго време. През 2022 година беше обявено, че президентът на БФС е посрещнал 2011-а година в Сингапур в компанията на определяния за " мозък " на тотомафията Тан Сеет Енг (наричан Дан Тан).
 
Тогава проверяващият уебсайт " Бърд " показаха фотография, на която се виждат двамата, както и някогашният президент на " Беласица " Костадин Хаджииванов, именуван Коце Маца. Когато информацията беше оповестена, Михайлов видя донос в това от противника си за поста на президент Димитър Бербатов. Малко след тези изявления Михайлов беше викан и на разпит в ГДБОП.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР