Прокуратурата започна проверка на баровците, които карат скъпи коли и

...
Прокуратурата започна проверка на баровците, които карат скъпи коли и
Коментари Харесай

17 баровци карат суперлуксозни коли в Бургас!

Прокуратурата стартира инспекция на баровците, които карат скъпи коли и които са придобили парцели за над 500 000 и даже 800 000 лева единствено за последните две години - 2015 година и 2016 година Акцията бе оповестена още със започването й, което евентуално ще улесни притежателите да намерят нужните документи, с цел да не излязат нередности при инспекцията. Следователите ще ревизират притежателите на коли с марки "Майбах ", "Бентли ", "Ламборджини ", "Ролс-ройс " и "Ферари ". В Бургас ще бъдат тествани 17 лица, разгласи представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. От тях 11 са придобили парцели за над 500 000 лева, а 6 - парцели над 800 000 лева. 
Данните за тези лица Сотир Цацаров получил от Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи. Част от колите били с задгранична регистрация. Придобиването на парцели на такава стойност бил легален мотив за започване на инспекция, сподели още Арнаудова. Затова лицата на такива коли ще бъдат проверявани за данъчни закононарушения или пране на пари, както и дали имат престъпни досиета престъпни досиета и дали са обвинени или подсъдими. А такива по данни на Министерство на вътрешните работи измежду притежателите на скъпите коли имало. 
Все отново от прокуратурата не изключиха, че може инспекциите да приключат със законни пояснения за произхода на средствата В Пловдив имало 27 лица, които карат скъпи коли, в Бургас - 17, в София с такива коли се движели 283 лица, във Велико Търново - 19, а във Варна имало 29 лица. Ако някой от притежателите показа пълномощие, би трябвало да се откри кой е упълномощителят, какъв е интервалът, правото. При определяне на нередности, идната стъпка е санкция или конфискация. Защо тъкмо тези марки коли се ревизират, такова било подаването на информация от Министерство на вътрешните работи, споделиха от прокуратурата. Целта не била да се ревизират колите, а произходът на средствата за пазаруването им.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР