Прокуратурата за борба с икономическите престъпления и корупцията в Австрия

...
Прокуратурата за борба с икономическите престъпления и корупцията в Австрия
Коментари Харесай

Край на разследването срещу Щрахе за злоупотреба с власт

Прокуратурата за битка с икономическите закононарушения и корупцията в Австрия завърши следствието против някогашния австрийски вицеканцлер и някогашен ръководител на " Партията на свободата на Австрия " Хайнц-Кристиан Щрахе и неговия помощник Йохан Гуденус по съмнение за корист с власт по отношение на аферата " Ибиса ", предава APA, представена от Агенция " Фокус ".
Разследването против Щрахе и Гуденус стартира през юни тази година, откакто се появи запис на двамата по какъв начин си приказват с оказала се мнима племенница на съветски олигарх по какъв начин може партията им да бъде финансирана по тъмни схеми и олигархът също да има полза. Кадрите демонстрират по какъв начин австрийските политици приказват за опцията за даването на банален достъп до строителни контракти в Австрия в подмяна на финансова поддръжка за партията. Случката е преди парламентарните избори в страната през 2017 година.
От австрийската прокуратура обаче обявиха, че след задълбочена инспекция е взето решение да бъде прекъснато производството във връзка с възможната корист със служебно състояние, защото и двамата политици все още на протичащото се през 2017 година не са били на държавна работа и не са имали пълномощията да разпределят държавни поръчки. В тази връзка не е осъществено никакво нарушаване, заключиха магистратите. В същото време прокуратурата продължава да проверява двамата политици по съмнение със корист с доверието.
" Изискването за финансова поддръжка за нарушителя, с цел да стане държавен чиновник или обещанието да повлияе на длъжностното лице не е наказуемо в сходство с използваното законодателство ", се споделя в претекстовете.
Генералният секретар на " Партията на свободата на Австрия " Харалд Вилимски приветства решението и назова свалянето на обвиняванията против Щрахе удар против тези, почнали мръсна политическа битка против политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР