Прокуратурата внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу генералния

...
Прокуратурата внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу генералния
Коментари Харесай

Директорът на БТА на съд заради бартер за минерална вода

Прокуратурата внесе обвинителен акт в Софийския градски съд против генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев. Мотивите са, че умишлено бил сключил неизгодна договорка за доставка на минерална вода за потребностите на организацията. Според Максим Минчев това е голямо неразбирателство, тъй като става дума за бартер против реклама и не са изразходвани никакви публични средства.

Според прокуратурата за интервала от февруари 2016 до януари 2017 година генералният шеф на Българска телеграфна агенция е сключил две неизгодни покупко-продажби за доставка на минерална вода. Тя била доставяна против реклама и осведомителни услуги от страна на организацията.

Обвинението е, че Българска телеграфна агенция е получавала бутилките на цена по-висока от междинната на пазара, и по този начин били нанесени вреди в размер на малко над 93 хиляди лв.. Другите претекстове на прокуратурата са, че при избора на снабдител Максим Минчев не е приложил справедливи критерии, също по този начин не са извършени публични поръчки, макар съществуването на предпоставките за това.
Максим Минчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция: Става дума за голямо неразбирателство, защото по този начин наречената неизгодна договорка е осигурявала за чиновниците и гостите на Българска телеграфна агенция гратис минерална вода по схемата бартер против реклама. По този контракт бартер против реклама в никакъв случай не са осъществени никакви заплащания и никакви публични средства не са били изразходвани, нула.
На генералния шеф е наложена мярка за неотклонение " подписка ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР