Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бизнесмена Миню Стайков и още

...
Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бизнесмена Миню Стайков и още
Коментари Харесай

Миню Стайков отива на съд за злоупотреби с еврофондове

Прокуратурата внесе обвинителен акт против предприемача Миню Стайков и още 13 души за злоупотреби с еврофондове. Става дума за пари, отпускани по програмата за развиване на селските региони и за подкрепяне на лозаро-винарския бизнес.

Според проверяващите Стайков, петима служители от фонд " Земеделие " и още седем души, близки до предприемача, са взели участие в скица за обявление на погрешни данни за да получат пари от еврофондове.

Стайков е в ареста повече от година. Той бе арестуван след акция на спецпрокураутрата против фабрика за незаконни цигари. След това му бяха повдигнати обвинявания за данъчни закононарушения. Заради тях притежателят на " Винпром Карнобат " прекара няколко месеца в ареста. Малко преди приключване на крайния период за задържането му се появиха и обвиняванията за земеделските фондове. Заради тях прокуратурата изиска още веднъж арест, а съдът го утвърди.

Новите обвинявания против Стайков провокираха тотална чистка по върховете на фонд " Земеделие ". Бяха заменени шефът Живко Живков и двамата му заместници Калоян Костадинов и Георги Динев.

Прокуратурата отхвърли да заяви имената на обвинените и единствено уточни длъжностите им. Обвинения бяха повдигнати на един от някогашните зам.-шефове на фонда. Останалите четирима също са на разнообразни управителни длъжности – шеф, началник-отдел, основен юрист. Малко след ареста всички бяха освободени под гаранция, а Костадинов бе върнат във фонда като началник-отдел. Един от задържаните има и обвинявания в лихварство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР