Прокуратурата внесе обвиненителен акт срещу Любомир К. за причинена смърт

...
Прокуратурата внесе обвиненителен акт срещу Любомир К. за причинена смърт
Коментари Харесай

Обвиниха шофьор, убил мъж заради забележка да не натиска клаксона

Прокуратурата внесе обвиненителен акт против Любомир К. за породена гибел по несъобразителност след съзнателно нанесена междинна телесна щета. Второто обвиняване към него е за лека телесна щета по хулигански подбуди на различен човек, оповестиха от прокуратурата.

На 20 ноември 2016 година пред заведение на столичната ул. " Княз Борис I " обвиненият е блъснал с пестник лицето клиент на барчето. Ударът е контузил черепа и основния мозък на потърпевшия, който е умрял девет дни по-късно .

 Шофьор наби пешеходец в Сливен след скандал на пътя
Шофьор наби пешеходец в Сливен след скандал на пътя

Водачът е арестуван, а момчето е със строшен нос

Смъртта на единия потърпевш и краткотрайното разстройство на здравето на другия са породени от забележка.

Инцидентът става към 17 часа на 20 ноември 2016 година Обвиняемият Любомир К. ръководи лек автомобил по ул. " Княз Борис I ".Движението било натоварено, а водачите на колите форсирали моторите и употребявали клаксони. Това смущавало клиентите на заведенията, ситуирани по тротоара на улицата.

Докато минава край една от масите на заведението Любомир К. натиснал клаксона за следващ път и клиентите му създали забележка да прояви самообладание, защото различен автомобил сега прави маневра. Любомир К. реагирал бурно, като почнал да ги заплашва от автомобила си, след което се отдръпнал.

Десетина минути по-късно се върнал пешком при тях и блъснал с пестник в лицето на единия от клиентите . Мъжът паднал на земята, блъснал си глава в плочките на заведението и изпаднал в безсъзнание.

Любомир К. траял експанзията си, като блъснал втория потърпевш със стол и след рухването му на земята му нанесъл удари с крайник в региона на главата, което довело до отоци, кръвонасядания и охлузвания по лицето.

Ако бъде приет за отговорен Любомир К. може да получи влезе в пандиза от две до осем години .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР