Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, кандидатът за почетен

...
Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, кандидатът за почетен
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, кандидатът за почетен консул на България

Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, претендентът за почетен консул на България
Служители на Специалната прокуратура на Република Македония тази заран влязоха в централата на "Орка холдинг", която е благосъстоятелност на най-богатия македонски жител Орце Камчев.

Проверката се прави и в други офиси "Орка холдинг “ и тя е по заповед на съда. В спецакцията вземат участие и представители на Дирекцията за битка с проведената престъпност и корупцията към Министерство на вътрешните работи. До този миг не е ясно дали има арестувани.

БГНЕС напомня, че на 29 август самият Камчев беше разпитван от Специалната прокуратура на Катица Янева. На 13-ти април тази година от македонското външно министерство оповестиха, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул, само че до този миг няма утвърждение от страна на държавното управление в Скопие.

Камчев е притежател и акционер в голям брой компании. До февруари 2017 година той един от притежателите на "МПМ" - банкрутиралата медийна компания, която се проверява от Специалната прокуратура като най-големия донор на предизборната акция на ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори през 2013 година с 252 843 евра. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски.

През 2016 година "Форбс" дефинира 46-годишният Орце Камчев като най-богатия македонски жител. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР