Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, кандидатът за почетен

Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, кандидатът за почетен ...

Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, кандидатът за почетен консул на България.

Прокуратурата влезе в централата на Орце Камчев, кандидатът за почетен консул на България
Служители на Специалната прокуратура на Република Македония тази сутрин влязоха в централата на "Орка холдинг", която е собственост на най-богатия македонски гражданин Орце Камчев.

Проверката се извършва и в други офиси "Орка холдинг“ и тя е по заповед на съда. В спецакцията участват и представители на Дирекцията за борба с организираната престъпност и корупцията към МВР. До този момент не е ясно дали има задържани.

БГНЕС припомня, че на 29 август самият Камчев беше разпитван от Специалната прокуратура на Катица Янева. На 13-ти април тази година от македонското външно министерство съобщиха, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул, но до този момент няма одобрение от страна на правителството в Скопие.

Камчев е собственик и акционер в множество компании. До февруари 2017 година той един от собствениците на "МПМ" - фалиралата медийна компания, която се разследва от Специалната прокуратура като най-големия дарител на предизборната кампания на ВМРО-ДПМНЕ за местните избори през 2013 година с 252 843 евра. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски.

През 2016 г. "Форбс" определи 46-годишният Орце Камчев като най-богатия македонски гражданин. /БГНЕС

Източник: bgnes.com