Прокуратурата във Враца се самосезира след публикация в BulNews.bg за

...
Прокуратурата във Враца се самосезира след публикация в BulNews.bg за
Коментари Харесай

След публикация на BulNews! Прокуратурата разследва изсичането на гора над Згориград

Прокуратурата във Враца се самосезира след обява в BulNews.bg за сечище над Згориград, чиито жителите бяха извънредно обезпокоени. Ден след материала за недоволството им, държавното обвиняване в града почнало следствие, от което скоро ще стане ясно дали в сечището има нередности. Според документите компанията, извършваща сечта, е спазила всички условия по нормативните актове. Предстои да бъде направена инспекция на място какъв брой тъкмо дървен материал е отсечен и дали компанията е спазила отстоянията от дърво до дърво.
Припомняме, че предишния месец възмутени поданици на Згориград ни потърсиха за подпомагане, защото по думите им дърводобивни компании изсичали вековни дървета във Врачанския балкан. Хората гледали по какъв начин в продължение на месец камионите, натоварени с големи дървета, слизали от гората над остарялата мина и подали сигнали до редица институции, само че отговорът отвред бил, че няма нищо нелегално.
Главните терзания на жителите на селото са две - преди всичко - наближаващите значителни пролетни дъждове, които без естествената преграда от дърветата, могат да наводнят цялото село. Втората им паника е замърсяването на въздуха и унищожаването на естествените ни запаси.
Основният въпрос, който тревожи локалните е, кой взема решение кои дървета да бъдат отсечени и дали в действителност не се сече много повече от 15%. Отговор на терзанията си жителите на Згориград ще получат откакто завърши инспекцията на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР