Прокуратурата във Враца разследва ТЕЛК-овете на трима души от областта,

...
Прокуратурата във Враца разследва ТЕЛК-овете на трима души от областта,
Коментари Харесай

Прокуратурата във Враца разследва фалшиви ТЕЛК решения

Прокуратурата във Враца проверява ТЕЛК-овете на трима души от региона, научи организация BulNews. Информацията бе доказана от окръжния прокурор Десислав Начков.
Миналата седмица районната прокуратура в града под Околчица е образувала три висящи каузи след открити подправени решения за ТЕЛК. Прокурорите проверяват легитимността на документите, издадени от лекарите за кандидатстване пред териториалната комисия. Държавните обвинители ревизират действителното положение на двама врачани и един човек от Бяла Слатина.
„ Избрани са хора с ТЕЛК-ове, които имат ортопедични случаи, с цел да може по-лесно да се ревизира дали издаденият документ за кандидатстване пред комисията дава отговор на положението на хората “, разясни Начков.
По думите на Начков въпросите с ТЕЛК решенията са доста сложни тъй като териториалните експертни лекарски комисии не издават епикризи или проучвания, а вземат решение въз основата на показаните им от хората документи. От друга страна медиците, издали погрешни документи, не подлежат на наказване, защото съгласно тълкуванието на Наказателния кодекс не могат да бъдат привлечени като длъжностни лица.
Над 160 са решенията на ТЕЛК, които се ревизират от прокуратурата във Враца по разпоредената от основния прокурор акция от началото на годината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР