Прокуратурата във Враца изпрати на съд криминално проявен за държане

...
Прокуратурата във Враца изпрати на съд криминално проявен за държане
Коментари Харесай

Мъж отива на съд заради незаконен тютюн, а негова близка - за лъжесвидетелстване |

Прокуратурата във Враца изпрати на съд престъпно проявен за държане на акцизни артикули и негова укривателка. Двамата били положителни познати и стопанисвали прилежащи търговски пространства в града.

В края на 2019 година при спецакция мъжът бил проследен поради предходни престъпни прояви. Той бил заловен с нарязан тютюн. При обиск в разнообразни пространства били конфискувани тютюн за пушене и цигари с търговски марки " Prezident " и " Capital ", без български акцизен бандерол. Общата пазарна стойност на предмета на закононарушението била 7359 лева с общ изискуем данък от 6882 лева

При разпита мъжът декларирал, че тютюнът принадлежи на близката му. Тя удостоверила показанията му, като разказала неправдоподобна история, че намерила няколко чувала с акцизната стока при един от тунелите на път за Враца. Прибрала ги и не споделила на никого за съществуването им.

Разследващите обаче открили несъответствия и опровергали изказванията й. По досъдебното произвеждане е било признато, че дамата се пробва да помогне на познатия си, с цел да избегне наказателно гонене.

Обвиняемият е осъждан за държане на акцизни артикули без бандерол, като последното му наказание е с влезнал в действие правосъден акт от 2018 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР