Прокуратурата в Залцбург официално повдигна обвинение на полковник от австрийската

...
Прокуратурата в Залцбург официално повдигна обвинение на полковник от австрийската
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на австрийски полковник в оставка за шпионаж в полза на Русия

Прокуратурата в Залцбург публично повдигна обвиняване на полковник от австрийската войска в оставка за шпионаж в интерес на Русия, заяви ТАСС.

„ Подсъдимият е упрекнат за това, че минимум от 25 години е шпионирал в интерес на съветската военна разследваща работа „ Главно разследващо ръководство “(ГРУ) за осъществяване на закононарушение предаване на държавна загадка и умишленото откриване на военни секрети ", се споделя в изказването на прокуратурата в Залцбург, представено от " Фокус ".
Шпионски скандал: Австрия арестува някогашен боен, предавал информация на Москва Руският шарже д’афер във Виена беше привикан във външното министерство
Разследването на случая против пенсионирания австрийски боен се организира взаимно с районния отдел за отбрана на конституцията и битка с тероризма.

Обвинението се основава на информация за разкриване на банкови сметки на обвинения, изследване на иззети осведомителни носители и разпит на очевидци. Самият обвинен отхвърля да даде показания.

„ Според обвиняването полковникът шпионира за съветското военно разузнаване от 1993 година и дава на офицера за взаимозависимост изчерпателна информация за Австрийските въоръжени сили, в частност за оръжейните системи и дилемите на сухопътните и въздушните сили “, означават проверяващите.
Външните министри на Австрия и Русия разискаха дело за шпионаж Вчера австрийските управляващи оповестиха, че водят следствие против 70-годишен австрийски полковник в оставка
През 2018 година австрийските управляващи оповестиха, че проверяват пенсиониран полковник от австрийската войска, обвинен, че предава информация за австрийската военна авиация, артилерийските системи, висшите чиновници и миграционната рецесия в продължение на 20 години на съветското военно разузнаване. Според австрийските управляващи за активността си той е получил 300 хиляди евро.

В случай на удостоверение обвиненият може да бъде наказан на до 10 години затвор. Пенсионираният австрийски полковник е задържан на 30 ноември 2018 година заради боязън на проверяващите, че той може да извърши закононарушението още веднъж. Самият обвинен, съгласно юриста, не се счита за разузнавач и твърди, че не е разкривал държавни секрети в ущърб на Австрия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР