Прокуратурата в София и Силистра провежда акция за схема за

...
Прокуратурата в София и Силистра провежда акция за схема за
Коментари Харесай

Разследват бащата на Тита за схема за източване на НОИ?

Прокуратурата в София и Силистра организира акция за скица за източване на Национален осигурителен институт. Става дума за издаване на подправени данни за трудов стаж. Това заяви заместител основният прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия.

По неофициална информация измежду обвинените е бащата на певицата Тита.

Поредната интервенция е на Спецпрокуратурата, Министерство на вътрешните работи – Силистра и ГДБОП. Целта е обезвреждане на група за източване на бюджета на Национален осигурителен институт.

" В момента се прави обиск в жилището на мъж, който е татко на певица. Той е началник на клон на осигурителния институт ", сподели още Гешев.

По думите му става въпрос за машинация с трудов стаж - обезпечаване на миньорски пенсии. Задържа се дебитната карта на претендента до момента в който той изплати парите за услугата. Тя коствала 10 000 лв., а " възнаграждението " членовете на групата получавали с така наречен „ забавено заплащане ”.

" Потърпевша е страната. Всички български жители са пострадали. Защото се източва бюджета на Национален осигурителен институт ", разяснява Иван Гешев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР