Прокуратурата в Сливен ще внесе днес постоянна мярка за задържане

...
Прокуратурата в Сливен ще внесе днес постоянна мярка за задържане
Коментари Харесай

Прокуратурата в Сливен ще внесе днес постоянна мярка за задържане под стража на Мартин Трифонов

Прокуратурата в Сливен ще внесе през днешния ден непрекъсната мярка за задържане под стража на Мартин Трифонов, упрекнат в ликвидиране и обезчестяване на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря. Това заяви пред Българска телеграфна агенция представителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева.

Към момента се окомплектоват материалите по делото. Събрани са първични доказателства, които са задоволителни да обосноват авторството на закононарушението. По информация на наблюдаващия прокурор, през днешния ден прокуратурата чака да получи по факс експертна информация от ДНК-специалисти от София. Те са участвали на място в деня на убийството, като от първите проучвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов.

Съдът ще реши според от положението на обвинения къде ще бъде прегледана мярката. Трифонов към момента се намира в болница, където в събота бяха повдигнати обвинявания. Те са за ликвидиране на малолетно дете по изключително нечовечен метод, за обезчестяване и за блудничество. Най-тежкото наказване за ликвидиране е пожизнен затвор без право на подмяна, може да бъде пожизнен затвор или 30 години затвор. Наказанието за обезчестяване е от 15 до 20 години, за блудничество - от 10 до 20 години.

Задържаният е направил цялостни признания съгласно неговите усещания, сподели още прокурор Белева. Той осъзнава какво е направил.

Мартин Трифонов бе арестуван на 16 август след огромна акция на полицията. Мъжът е настанен в болница откакто е оказал мощна опозиция при задържането му. Престъплението е осъществено на 15 август, когато седемгодишната Кристин е била открита в безпомощно положение, а по-късно умряла в болница.

В Сливен през днешния ден е разгласен Ден на печал, в 17 часа пред постройката на общината ще има бдение в памет на детето, проведено в обществените мрежи. Хората ще упорстват за обективна присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР