Прокуратурата в Сърбия повдигна обвинителен акт и иска 12 години

...
Прокуратурата в Сърбия повдигна обвинителен акт и иска 12 години
Коментари Харесай

Прокуратурата в Белград поиска затвор за бащата и майката на момчето, убило 10 души в училище

Прокуратурата в Сърбия повдигна обвинителен акт и желае 12 години затвор за бащата на момчето, направило всеобщо ликвидиране в Рибникар, и 2 години и половина за майката.
Висшата прокуратура в Белград повдигна обвинителен акт против Владимир К., бащата на момчето, което умъртви девет връстници и надзирател в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " на 3 май. Обвинението желае за него 12 години затвор, а за майката на детето - две години и половина.
Главният прокурор на Висшата прокуратура в Белград Ненад Стефанович заяви, че Владимир К. упрекнат в осъществяване на тежко закононарушение срещу публичния ред, както и че в продължение на една година е обучавал 13-годишния си наследник да борави с оръжие. Той беше упрекнат и в незаконосъобразно предпазване на оръжия и муниции.
„ След малко повече от пет месеца изцяло следствие, Висшата прокуратура в Белград повдигна обвинителен акт против Владимир К., бащата на детето, което на 3 май 2023 година лиши живота на 10 души, девет от които са деца, в началното учебно заведение „ Владислав Рибникар “ и рани шестима души, петима от които бяха деца “, сподели прокурорът Стефанович.
Прокурорът уточни, че има основателно съмнение, че подсъдимият в интервала от една година преди нещастието е обучавал 13-годишния си наследник в ОУ " Владислав Рибникар " да борави с пневматично и огнестрелно оръжие, както и съответното муниции, да стреля по цели под формата на концентрични кръгове, контур на хора, научи го да запълва рамката, да стои вярно и да диша при потребление на огнестрелно оръжие.
Висшата прокуратура в Белград повдига директно обвиняване против майката на момчето Миляна К. поради закононарушението нелегално произвеждане, държане, носене и трафик на оръжие и взривни субстанции.
Майката е упрекната в неразрешено владеене на муниции, защото по време на следствието е намерено нейно ДНК на един от патроните за револвера " Чешки номер ".
„ За да бъдем по-точни, нейното несъмнено ДНК е открито върху гилза, която беше открита в кабинета по история покрай вратата при влизане “, сподели Стефанович.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР