Прокуратурата в Разлог повдигна две обвинения на актьора Явор Бахаров,

...
Прокуратурата в Разлог повдигна две обвинения на актьора Явор Бахаров,
Коментари Харесай

Две обвинения за Явор Бахаров, шофирал след коктейл от алкохол, кокаин и марихуана

Прокуратурата в Разлог повдигна две обвинявания на артиста Явор Бахаров, който през вчерашния ден бе арестуван да кара след приложимост на алкохол и опиати в Банско. Това заяви пред Dir.bg районният прокурор в Разлог Ружена Кондева.

Едното обвиняване е за шофиране след приложимост на алкохол в изискванията на повторност, защото артистът има към този момент присъда за същото нарушение. Направената проба с дрегер е посочила 1,3 промила алкохол в издишания въздух. Очакват се резултатите от кръвната проба, които ще бъдат подготвени до няколко дни. Полевите проби за опиати, които са направени на 34-годишния Бахаров от служителите на реда в Банско са отчели кокаин и канабис.

Затова му е повдигнато и второ обвиняване - за шофиране след приложимост на наркотични субстанции, добави прокурор Кондева.

На артиста е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5000 лв.. Явор Бахаров излезе преди минути от РПУ-Банско и съобщи: " Съжалявам, че тормозих околните и фамилията ми ".

В двора на ръководството е спретнат и автомобилът му " Мицубиши " - към този момент със свалени номера. Актьорът е наел двама юристи да го пазят.

По думите на районния прокурор на Разлог, Явор Бахаров към този момент е осъждан три пъти. Първата му присъда е от 2013 година за безчинство. Три години по-късно Бургаският областен съд го признава за отговорен за шофиране след приложимост на алкохол. Третата присъда за артиста бе произнесена през март м.г. от Софийския областен съд за безчинство и непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото.

Бахаров получи 9 месеца пробация, като през този интервал трябваше да се подписва в пробационната работа и да реализира срещи с пробационен чиновник.

34-годишният артист бе спрян за инспекция през вчерашния ден в Банско, откакто пътни служители на реда видяли, че автомобилът му се движи необичайно по улица в курортното градче. Когато патрулният екип спрял колата, служителите на реда видели, че водачът е зад кормилото със скиорска каска и очила.

По закон всеки лидер с над 1,2 промила алкохол предстои на наказателна отговорност. Предвидената в Наказателния кодекс глоба е от 1 до 2 години затвор и санкция от 200 до 1000 лв.. Наказанието за шофиране след приложимост на опиати е още по-тежко - затвор от 1 до 3 година и санкция от 500 до 1500 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР