Прокуратурата в Прага прекрати днес криминалното разследване срещу премиера Андрей

...
Прокуратурата в Прага прекрати днес криминалното разследване срещу премиера Андрей
Коментари Харесай

Прекратиха разследването срещу чешкия премиер за измама с евросубсидии

Прокуратурата в Прага приключи през днешния ден престъпното следствие против премиера Андрей Бабиш за машинация със дотации от еврофондове, съобщи Ройтерс.

Решението на прокурорите е взето след изследване на предоставените доказателства от полицията. То може да бъде анулирано от основния прокурор на Чехия, добавя Асошиейтед прес.

Казусът е за плантация, получила преди 10 години дотация от 2 милиона евро, откакто нейната благосъстоятелност е била трансферирана от притежавания от Бабиш конгломерат "Агроферт " с 250 компании на родственици на премиера. Субсидията е била предопределена за дребни предприятия, на които условия "Агроферт " не е отговарял. Впоследствие "Агроферт " още веднъж придобива въпросната плантация.

Милиардерът Бабиш отхвърля да е направил нещо неправилно. Разследването бе главната причина огромна част от политически партии в Чехия да не желаят съдействие с неговата партия АНО. Понастоящем Бабиш управлява държавно управление на малцинството дружно със социалдемократите, което би трябвало да разчита на гласовете на комунистите за болшинство в Народното събрание.

"Агроферт " обгръща компании в разнообразни сфери - от химическата и хранителната индустрия до земеделие и медии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР