Прокуратурата в Пловдив образува бързо производство за нанасяне на средни

...
Прокуратурата в Пловдив образува бързо производство за нанасяне на средни
Коментари Харесай

Пребитият във Войводиново военен със затруднения в говора и дъвченето

Прокуратурата в Пловдив образува бързо произвеждане за нанасяне на междинни телесни повреди по хулигански подбуди, по отношение на двамата младежи, арестувани за побоя над 33-годишен мъж в с. Войводиново.

Това заяви пред публицисти районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи,че в началото формираното произвеждане е било за лека телесна щета, което след излизането на съдебно-медицинската експертиза е изменено за междинна, защото е открито строшаване на ябълчна кост, довело до усложнения в говора и дъвченето на потърпевшия.

Предвиденото от закона наказване за това закононарушение е от 2 до 10 години " отнемане от независимост ", което за малолетния се редуцира до 3 години затвор, разясни още Грошев.

До момента са разпитани няколко очевидци, конфискуван е запис от видеокамера, снимал побоя и привързан към материалите по делото.

От него е открито, че на 6 януари потърпевшият мъж, който е военнослужещ в Пловдив, се прибирал с автомобила си във Войводиново. На кръстовището на улиците " Христо Ботев " и " Победа " пред колата му минават двамата младежи, които са го напсували. Между тримата пораждат пререкания, които прерастват в побой над 33- годишния мъж. Нанесени са му голям брой удари по цялото тяло.

Двамата младежи са арестувани, не се признават за отговорни и разказват различен механизъм на осъществяване на закононарушението. Те са арестувани за период от 72 часа, в границите на които следва прокуратурата да внесе искане за взимане по отношение на тях на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Досега двамата не са престъпно проявени и не са осъждани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР