Прокуратурата в Пазарджик разследва инцидента в пазарджишкото село Драгор. Двама

...
Прокуратурата в Пазарджик разследва инцидента в пазарджишкото село Драгор. Двама
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва тежката авария с двама ранени в леярски цех

Прокуратурата в Пазарджик проверява случая в пазарджишкото село Драгор. Двама души пострадаха тежко и са в болница с заплаха за живота след повредата в цех за алуминиеви отливки.

Според информация от прокуратурата, повредата е зародила в машина за размразяване на метал, като двама от чиновниците на компанията, занимаващи се с поддръжката, се пробвали да я отстранят.
Двама мъже са с заплаха за живота след повредата в цех край Пазарджик Полицията и Инспекцията по труда влязоха на инспекция в предприятието
Касаело се е за дефектирал клапан с хидравлично масло под налягане. След два несполучливи опита да отстранен неизправността, клапанът изпуснал хидравлично масло във вана с разтопен метал, който почнал да се разпръсква в близост.

Двамата чиновници са получили изгаряния. Състоянието на потърпевшите е тежко, има заплаха за живота и на двамата. 57-годишният мъж е с 98% изгаряния, претърпял е интервенция.
Вторият потърпевш, 37-годишен мъж, е с 20% шокови изгоряния, за него идващите денонощия ще са сериозни.
Двама служащи са потърпевши при пожар в цех край Пазарджик Настанени са с заплаха за живота в клиниката по изгаряния в болница "Св. Георги " в Пловдив
Очевидци на пожара настояват, че не е имало гърмеж, а просто внезапно над един от цеховете почнал да се стелe гъст черен дим.

Злополуката е зародила при работа с машина, обясниха от полицията. Явно при висока температура се е запалило масло и от там е зародил пожарът, изясни Мирослав Стоянов, представител на полицията в Пазарджик.

Ранените служащи са превозени в университтеската болница в Пловдив в шоково положение. Пострадалите са признати в Клиниката по изгаряния,в тежко положение,с изгаряния от трета степен.

Според хора от Драгор неотдавна в предприятието е имало и различен случай, при което служащ е получил тежки изгаряния по крайници.

Предприятието досега не е глобено от инспекцията по труда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР