Прокуратурата в Никопол разследва случай с намерен мъртъв елен, образувано

...
Прокуратурата в Никопол разследва случай с намерен мъртъв елен, образувано
Коментари Харесай

Разследват случай на намерен мъртъв елен

Прокуратурата в Никопол проверява случай с открит мъртъв елен, формирано е досъдебно произвеждане. Това заяви представителят на Окръжната прокуратура в Плевен Нанка Рачева.
Разследващият прокурор по делото в Никопол отхвърли повече информация с претекста, с цел да не се попречи на следствието, посочи Рачева.

По-рано Албена Симеонова - ръководител на Фондацията за околна среда и земеделие, заяви, че съгласно фондацията еленът е погубен на територията на село Въбел, община Никопол. Според Симеонова "се вършат опити да бъде потулен случая ". Фондацията упорства "за следствие и разкриване на отговорните за това срамно действие, както и стягане контрола върху лова и риболова от страна на Министерството на земеделието, храните и горите/Национална организация по горите ". Албена Симеонова съобщи, че са алармирали и Изпълнителната организация по горите.
Инж. Атанас Попов - шеф на Държавно горско стопанство - Никопол сподели, че "намереният елен е починал ". Съобщено е на прокуратурата в Никопол, дознател е направил инспекция и има формиран протокол. Попов отхвърли повече детайлности, тъй като "не е завършила работата на прокуратурата ".

Досега сходен случай не сме имали, разяснява шефът на Горското стопанство в Никопол.

Говорител на ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен съобщи, че нямат постъпил сигнал за случая с елена на територията на село Въбел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР