Прокуратурата в Несебър разследва дали е откраднат пясък от държавата

...
Прокуратурата в Несебър разследва дали е откраднат пясък от държавата
Коментари Харесай

ВОЙНА за „държавен“ пясък в Несебър! Ангелкова, командировка! Ще броиш песъчинките!

Прокуратурата в Несебър проверява дали е откраднат пясък от страната за частен плаж в Обзор. В разгара на лятото, пред очите на хиляди туристи се води същинска война сред хотелиери и наемателя на една от най-големите линии на юг.

Миналата седмица Министерство на туризма, дружно с полицията направи изненадваща инспекция на плажа. Установи кражба на пясък за частен плаж. Обещали солени санкции за нарушителя, заяви БТВ. Обвинените в нарушаване от своя страна се оплакват от рекет от новия собственик на плажа и липса на надзор от страната.

До дългата над километър линия мъчно може да стигне екскурзиант, в случай че не е посетител на комплексите, издигнати компактно един до различен и безусловно до пясъка.

"Няма публични пътеки, няма алеи. Хотелите не разрешават безусловно никакъв достъп даже на нас като чиновници на плажа, камо ли за външни клиенти. Линейка не може да мине от на никое място, няма път, това е частна земя ", разяснява Кирил Григоров - шеф на плаж Обзор – Мотела.

"Като наем за плажната линия желани са ни пари, приказваме за баснословни суми, непостижими нито за дестинацията, нито за притежателите в района ", добавя Николай Драганов – шеф на хотел в Обзор.

От разногласието сред хотелиерите, стопанисвали плажа до предишното лято и новия наемател пострадали са туристите.

Летовниците са оградени от въжета – от една страна частен плаж, от другата – платена зона ". Проверката е открила, че пред два от хотелите има насипан пясък, който е ограден.

"Пясъкът е отвън концесията и е в частния парцел, само че дали е взет от концесията, дали е докаран от другаде, нямаме данни за това ", съобщи кметът на Обзор Христо Янев.

В отворено писмо до основния прокурор и браншовите организации, хотелиери и туроператори се жалват, че други нарушавания са останали скрити от проверяващите.

Деница Ангелова, шеф "Операции " на хотел ги уточни: "Встрани от тях чиновници, които до преди час обслужваха чадърите и чистотата на плажа се преобличаха в облекла и униформи на спасители, с цел да добавят изчезналите им бройки по избавителните постове ".

Три заведения на плажа би трябвало да бъдат отстранени, тъй като са противозаконни.

От сектора предизвестяват, че неразбориите с плажове в разгара на сезона може и да не изгонят туристите в този момент, само че сигурно ще имат негативен резултат идващото лято.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР