Прокуратурата в Мюнхен разследва Airbus заради изнасяне на секретна информация,

...
Прокуратурата в Мюнхен разследва Airbus заради изнасяне на секретна информация,
Коментари Харесай

Разследват Airbus в Германия зa злоупотреба с данни на клиенти

Прокуратурата в Мюнхен проверява Airbus поради изнасяне на секретна информация, обвързвана с два оръжейни плана, оповестява Spiegel. Двадесет чиновници на компанията към този момент са освободени.
Ръководството на авиокосмическия тръст единствено е потърсило подпомагане от прокуратурата. Води се следствие против няколко чиновници на компанията поради възможна корист с документи на клиенти.
Според информация на чиновници от отдела за информационно разузнаване и сигурност, са открити данни за нередности, свързани с покана за търг на Бундесвера. В Airbus са открити документи, които няма по какъв начин да се озоват там по летален път. Дали става дума за изнасяне на секретна информация, следва да бъде разследвано от прокуратурата в Мюнхен.
От Airbus декларират, че са уведомили немските управляващи за вероятния теч на данни. Изнесените документи били „ свързани с два бъдещи немски плана за публични поръчки ” в региона на телекомуникациите. Airbus дава услуги в тази област най-вече на клиенти в региона на военните технологии.
Вътрешната инспекция в компанията се прави от външни юристи и Airbus оказва цялостно подпомагане на проверяващите органи. Освободени са 20 чиновници на концерна, а компютрите и съдържащата се в тях информация са обезопасени.
По информация на медията, Бундесверът също е почнал дисциплинарно произвеждане против собствен чиновник, написа БГНЕС.
Според специалист на партията на Зелените, при естествена икономическа обстановка при случай с такова тежко съмнение, компанията би следвало да се изключи неотложно от присъединяване в търгове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР