Прокуратурата в Мюнхен арестува директора на базираното в Дубай акционерно

...
Прокуратурата в Мюнхен арестува директора на базираното в Дубай акционерно
Коментари Харесай

Пореден арест по случай с голяма финансова измама в Германия

Прокуратурата в Мюнхен арестува шефа на основаното в Дубай акционерно сдружение " Уайъркард " (Wirecard) като част от следствието против немската компания за електронни заплащания, заяви БГНЕС, базирайки се на Bloomberg.
Арестуваният е Оливер Беленхаус, само че името му не бе оповестено обществено. Според предоставената от прокуратурата информация, става въпрос за мъж, който е ръководещ на Cardsystems Middle FZ-LLC.
Беленхаус е разследван за машинация и оказване на подпомагане за осъществяване на закононарушения. Той се е явил непринудено след завръщането си от Дубай в Мюнхен. Преди да бъде задържан, прокурорите са го разпитали. Местният съд е решил, че Беленхаус би трябвало да остане в пандиза, защото съществува заплаха да избяга или да подправи доказателства.
Агенцията оповестява, че Беленхаус е вторият задържан след избухналия финансов скандал. Бившият основен изпълнителен шеф Маркус Браун е освободен под гаранция. Очаква се да бъде задържан намиращият се към момента на независимост Ян Марсалек – някогашен основен действен шеф.
Скандалът към Wirecard избухна в средата на юни. При осъществен одит стана ясно, че от счетоводните доклади липсват 1,9 милиарда евро, които по-рано са били посочени като актив. Компанията подаде молба за неплатежоспособност. По-късно стана известно, че Браун е подал оставка. Компанията към момента не е обяснила публично неналичието на средства.
Прокуратурата счита, че тази сума въобще не е съществувала и е посочена в изказванията, с цел да заблуди вложителите. Браун е упрекнат, че се е опитал да се " показа на вложителите и клиентите на компанията си по-стабилен финансово ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР