Прокуратурата в Молдова е започнала разследване на националната си лотария,

...
Прокуратурата в Молдова е започнала разследване на националната си лотария,
Коментари Харесай

Започна разследване и срещу молдовската лотария на Божков

Прокуратурата в Молдова е почнала следствие на националната си лотария, която се държи от българския хазартен необут Васил Божков.

Националната
лотария на Молдова на процедура е копие на българската " Национална лотария ", която бе благосъстоятелност на Божков до началото на тази година, само че бе ликвидирана с приемането на измененията в Закона за хазарта на Валери Симеонов.

Преди към две години Божков и съдружниците му взеха на концесия
лотарията в Молдова, като подписаха концесионен контракт с страната за 15 години.

Молдовската Национална
лотария оперира с букмейкъра NGM Company, чийто основател е записаната в Дубай компания NGM SPC Limited. Тя е учредена от две български компании - " Национална лотария " АД и " Ню Геймс " АД, пишат локални медии. И двете са благосъстоятелност на Васил Божков, който сега е се укрива в Дубай, а против него и в България се водят няколко следствия по разнообразни обвинявания.

" Група хора, в това число задгранични компании, са монополизирали хазартния бизнес в Молдова, заяви през днешния ден основният прокурор Александър Стояногло, представен от осведомителната организация Infotag. По думите му " те са употребявали лъжливи схеми, прикрити от неофициалните водачи на молдовското държавно управление ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР