Прокуратурата в Манхатън обяви днес, че е предявила криминални обвинения

...
Прокуратурата в Манхатън обяви днес, че е предявила криминални обвинения
Коментари Харесай

В Манхатън повдигнаха криминални обвинения срещу българи, създатели на криптовалутата OneCoin

Прокуратурата в Манхатън разгласи през днешния ден, че е предявила престъпни обвинявания към двама българи, създатели на компанията " OneCoin Ltd ", обвинени, че са ръководели многомилиардна пирамидална скица за продажба на измамническата криптовалута OneCoin, съобщи Ройтерс.

Константин Игнатов, на 33 години от София, който понастоящем управлява компанията, и сестра му Ружа Игнатова, на 38 години от София, основатели на OneCoin, са подвеждали съгласно прокуратурата вложителите, обещавайки им огромни облаги при невисок риск в скица, възприемана като измамническа.
ГДБОП удари криптовалутата OneCoin Според немски прокурори с нея може да се финансират терористи
Обвинението твърди, че OneCoin, която още действа, има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата.

Голяма част от разпознатите 1,2 милиарда $ на вложителите са били изпрани в най-малко 21 страни, споделя още прокуратурата. Според нея за две години (до септември 2016 г.) компанията на Игнатов има облага от 2,23 милиарда евро (2,51 милиарда долара) от продажбата на 3,35 милиарда евро (3,77 млрд долара).

Обвиняемите са основали " компания за криптовалута за милиарди $, основаваща се напълно на неистина и машинация ", се споделя в изказването на федералния прокурор за Манхатън Джефри Бърман. По думите му " вложителите са били лъгани, а обвинените са забогатявали ".
Компанията, претърсвана поради OneCoin: Не вършим нищо нелегално Акцията на ГДБОП и ДАНС довела до загуби за компанията
Окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс добави, че става дума за " пирамидална скица от остарялата школа върху платформа от новата школа ".

Константин Игнатов е бил задържан в сряда тази седмица на интернационалното летище в Лос Анджелис. Сестра му е в неопределеност от октомври 2017 година

Друг обвинен по схемата – 50-годишният Марк Скот от Флорида - не се призна през септември м.г. за отговорен по обвиняване в скрит план за изпирането на над 400 милиона $ от " OneCoin Ltd ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР