Прокуратурата в Малайзия започва да изгражда обвинения срещу бившия премиер

...
Прокуратурата в Малайзия започва да изгражда обвинения срещу бившия премиер
Коментари Харесай

В Малайзия погнаха бивш премиер за корупция

Прокуратурата в Малайзия стартира да построява обвинявания против някогашния министър председател на страната Наджиб Разак с дело за разхищаване на средства от дребна държавна компания. Става въпрос за SRC International, съобщи БГНЕС.
По данни на изданието от средата на 2014 година до януари 2015 от сметките на тази компания били преведени на компании медиатори над 30 милиона рингита (7,5 милиона долара), след което средствата се появили мистериозно в персонални сметки на Наджиб. Всички компании, взели участие в схемата, съгласно следователите, принадлежат на доближени на някогашния министър председател предприемачи.
Новият министър председател на страната Махатхир Мохамед, който удържа победа в неотдавна извършените избори, даде обещание да проверява кражбите в държавния капиталов фонд 1MDB, който беше основан от Наджиб през 2009 година Първите информации за нецелево потребление на 4.5 милиарда $ се появиха през 2015 година Тогава в сметките на някогашния министър председател се появиха 700 млн. $, идващи от сметките на фонда.
Наскоро стана известно, че от жилища на някогашния министър председател са конфискувани повече от 280 кутии със скъпи часовници, бижута и сбирка от няколко десетки първокласни чанти " Ермес ". Според същото изданието " Стрейтс таймс " всичко това е било намерено в три първокласни жилището, в един от елитните жилищни комплекси в Куала Лумпур. Съгласно информация началника на ръководството за следствие на стопански закононарушения Амар Сингх, полицията е трябвало да изпрати пет камиона, с цел да изнесе конфискуваните първокласни движимости. " В този миг не можем да определим точната сума, на която възлиза конфискуваното, защото изчисляването продължава ", сподели той.
Журналисти непрекъснато отбелязвали, че брачната половинка на някогашния министър председател постоянно се появява обществено с разнообразни чанти " Ермес ", чиято стойност възлиза сред 12 000 и 300 000 $. Освен това по-рано представители на министерството на правораздаването на Съединени американски щати обявиха, че брачната половинка на някогашния министър председател е купила на територията на Съединени американски щати неповторим розов елмаз, струващ 23 млн. $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР