Прокуратурата в Италия започна разследване във връзка с повишената смъртност

...
Прокуратурата в Италия започна разследване във връзка с повишената смъртност
Коментари Харесай

Прокуратурата в Италия разследва повишената смъртност в домовете за стари хора

Прокуратурата в Италия стартира следствие по отношение на нарасналата смъртност в домовете за остарели хора. В област Ломбардия тя е най-висока.

Разследването е за хипотетично непредумишлено разпространяване на зараза и непредумишлено ликвидиране. Най-много възрастни хора са умряли в област Ломбардия откакто там локалната администрация подреди старческите домове да одобряват възрастни с леки признаци на ковид.

В резултат на това, че тези домове не са лечебни заведения и личния състав е с друга устременост, с изключение на, че не са били подхванати нужните защитни ограничения, смъртността се увеличи ненадейно.

Най-драматично стана в региона на Бергамо, а в Милано, в историческия старешки дом „ Пио Алберго Тривулцио” единствено от началото на април до в този момент умират по пет души на ден.

На личния състав е било неразрешено да употребяват защитни маски с цел да не се плашели хората. Разследван е шефът му Джузепе Каликио.

От този дом преди 30 години стартира следствието за подкупи в обществената администрация и в политическите кръгове „ Чисти ръце”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР