Прокуратурата в Испания поиска между 1,7 години и 5,6 години

...
Прокуратурата в Испания поиска между 1,7 години и 5,6 години
Коментари Харесай

В Испания искат затвор за депутат от „руската мафия”

Прокуратурата в Испания изиска сред 1,7 години и 5,6 години затвор за всеки от 18-те подсъдими по шумното дело против така наречен „ съветска мафия” и санкции стигащи до 100 милиона евро. Сред подсъдимите са депутатът от Държавната Дума в Русия Владислав Резник и брачната половинка му Диана Гиндин.

„ Дойдох на правосъдното съвещание, тъй като не съм отговорен в нищо и имам вяра в испанското правосъдие”, разяснява Резник, който е член на Парламентарната комисия за бюджет и налози в Русия.

Как съветски мафиоти източват здравната каса в Германия

В Испания арестуваха трима юристи на съветската мафия

Днес стартира делото против руснаци и испанци за пране на пари. На правосъдното съвещание се явиха всички подсъдими без Антонио Фортуни, който даде показания по видео връзка от Марбея.

Един от подсъдимите - Михаил Ребо се призна за отговорен и държавното обвиняване изиска за него 2 години затвор и санкция от 1,6 милиона евро.

За Леонид Хазин, който сътрудничеше на следствието през цялото време, прокуратурата желае 1,7 години затвор и санкция от 26 хиляди евро.

За множеството от подсъдимите, в това число Резник, прокуратурата упорства за до 5,5 години затвор и санкции до 100 млн. евро.

Подсъдими са Юрий Саликов, Светлана Василиева, Хуан Антонио Унториа Агустин, Юлия Ермоленко, Владислав Резник, Диана Гиндин, Андрей Маленкович, Олена Бойко, Леонид Хазин, Михаил Ребо, Леокадия Мартин, Игнасио Педро Уркильо, Хулиан Хесус Ангуло, Жана Гавриленкова, Франсиско Оканья Палма, Кирил Юдашев, Антонио де Фортуни и Вадим Романюк.

За главния обвинен Генадий Петров прокуратурата желае 8,5 години затвор, само че обвиняванията против него са отделени в друго правосъдно произвеждане. Разследването на схемата за пране на пари търпя повече от 11 години.

Според прокуратурата Генадий Петров и Александър Малишев - водачи на така наречен Малишевска формация, които излежаха присъди в Русия и в този момент са трансферирани в испански затвор, в съучастничество с други лица, през 90-те години на предишния век са основали редица компании, посредством които оформяли сделки на недвижими парцели в Испания. „ Изпраните” пари са изпращани в офшорни зони и други страни.

Малишевската формация получавала приходите си от разнородни закононарушения в Русия и Европа, в това число поръчкови убийства, трафик на оръжия и опиати, изнудвания и измами.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР