Прокуратурата в Гърция започва разследване за финансиране на партии от

...
Прокуратурата в Гърция започва разследване за финансиране на партии от
Коментари Харесай

Гръцката прокуратура разследва финансиране на партии от частни лица и компании

Прокуратурата в Гърция стартира следствие за финансиране на партии от частни лица и компании. Бивш партиен функционер на социалистите от ПАСОК показа доказателства за постъпили в касата на партията изключително огромни суми от частни компании, осведоми БНР.

Бивш деятел на социалистите от ПАСОК показа на прокуратурата документи и записи от нерегламентирано финансиране на партията от огромна интернационална компания.

Теодорос Дзукатос съобщи, че посоченият случай за финансиране в брой от 420 000 евро не е единствен. Само за една година в касата на партията са постъпили 4 700 000 евро, съобщи пред прокурора някогашният социалист. Целта на това финансиране е "добри връзки с ръководещата партия ", съгласно показанията на Дзукатос.

Във връзка с този случай прокуратурата стартира следствие на всички парламентарни партии в Гърция и финансирането им от частни лица. Разследването ще обхване интервал от най-малко 20 години обратно, като под щателна инспекция ще са партиите, управлявали в тези години.

От опозицията упорстват и някогашния министър на защитата Каменос да показа на прокуратурата доказателства, с които обвиняваше в Народното събрание екс външния министър Кодзияс, че е финансирал с милиони евро македонски медии в поддръжка на контракта от Преспа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР