Прокуратурата в Габрово е образувала наказателно производство за ТЕЛК решения

...
Прокуратурата в Габрово е образувала наказателно производство за ТЕЛК решения
Коментари Харесай

Д-р М. Маджаров: Обвиненията за фалшиви ТЕЛК решения са несъстоятелни

Прокуратурата в Габрово е образувала наказателно произвеждане за ТЕЛК решения с погрешно наличие. Според обвиняването умишлено облагодетелствани са петима души, получили пенсии без правно съображение.
За всеки един от петте случая в границите на следствието по това наказателно произвеждане би трябвало да бъде открито дали ТЕЛК е издала експертно решение, без да е налице заболяване, или е завишила умишлено % на трайно понижена продуктивност. Това изясни представителят на Окръжната прокуратура Людмила Рачева.

Д-р Миролюб Маджаров, дълготраен ръководител на ТЕЛК - Габрово, посочи, че оценката на инвалидността предстои на надзор и разяснява, че обвиняванията за подправени ТЕЛК решения са несъстоятелни:

" Няма такова нещо. Национален осигурителен институт ревизира всяко едно издадено експертно решение. Там се правят оценка. Първо се преглеждат там. Когато има подозрение, жестоко казано, подправено публикуван ТЕЛК, въпреки че тази дума не би трябвало да се употребява, отиват в НЕЛК, апелират и се връщат при мене. Ние ги преглеждаме отначало случаите ", разяснява доктор Маджаров за БНР.

Високият % на получените пенсии по неработоспособност в Габрово, съгласно лекаря, са в резултат на увеличаващите се случаи на злокачествени болести, както и на застаряването на популацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР