Прокуратурата в Добрич започна разследване срещу водното дружество, предаде bTV.

...
Прокуратурата в Добрич започна разследване срещу водното дружество, предаде bTV.
Коментари Харесай

Разследват ВиК-Добрич заради съмнителна тръба

Прокуратурата в Добрич стартира следствие против водното сдружение , съобщи bTV. Мотивът за инспекцията е построено оборудване за потребление на вода от река Батовска. Това е нарушаване на Закона за водите.

Преди половин месец бил получен сигнал, че н а реката е построен дребен яз и е заустена тръба , свързваща контейнер на територията на помпената станция. Въпросният контейнер бил част от оборудванията на помпената станция, които снабдявали Добрич и близките села с питейна вода.

По тази причина хората се боят, че водата от реката може да е стигнала и до чешмите им. Управителят на ВиК-Добрич Тодор Гигински обаче твърди, че водата от реката се употребява за противопожарни потребности. Няма никаква тръба, която да води вода от нерегламентиран водоизточник, която да е влезнала по някакъв метод в помпената станция и оттова да е стигнала до насeлението, отхвърли той.

От своя страна от РЗИ-Добрич осведомиха, че от началото на годината сa взели пет проби от обитаемоте места, които се зареждат от помпената станция, и не са открили нарушавания. Въпреки това след сигнала са взети нови проби. Резултатите ще станат ясни до края на седмицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР