Прокуратурата в Добрич повдигна обвинение на управителя на мина Оброчище.

...
Прокуратурата в Добрич повдигна обвинение на управителя на мина Оброчище.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на управителя на мина Оброчище

Прокуратурата в Добрич повдигна обвиняване на шефа на мина Оброчище. Дейвид Уелингс е измамен под отговорност по тази причина, че не е спазил периода за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност.


Според прокуратурата са събрани доказателства, че фирмата-концесионер на мината - „ Евроманган " ЕАД е изпаднала в неплатежоспособност от 30 юни предходната година. Тя има отговорности - за към 1, 5 милиона лв. към Национална агенция за приходите и над 100 000 лв. - към частни кредитори.

Проверката на сдружението стартира след поредност от митинги на миньорите напролет и лятото поради неизплатени заплати и ваучери за храна.

Управителят на компанията Дейвид Уелингс е упрекнат по тази причина, че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията на сдружението като негов шеф и представляващ не е изискал от съда да открие произвеждане по неплатежоспособност. Това съгласно член от Наказателния кодекс е закононарушение и се санкционира с отнемане от независимост до 3 години или с санкция до 5000 лв..

 ​Прокуратура, данъчни и ДАНС ревизират активността на мина ​Прокуратура, данъчни и ДАНС ревизират активността на мина "Оброчище "
Проверката е разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров и цели да откри дали има закононарушения от общ хракатер. Досега са формирани четири досъб...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР