Прокуратурата в Бургас организира спешна среща между полицията и кметовете

...
Прокуратурата в Бургас организира спешна среща между полицията и кметовете
Коментари Харесай

Заради мигрантския натиск: Прокуратурата в Бургас се срещна с полицията и кметовете на общини

Прокуратурата в Бургас провежда незабавна среща сред полицията и кметовете на общини в района поради засиления миграционен напън. Основните претенции са за повече полицейско наличие в пограничните региони, съобщи Българска национална телевизия.

От Министерство на вътрешните работи дефинираха миграционния напън като невиждан и виждат, че профилът на трафикантите се трансформира.

Комисар Емил Павлов, зам.-директор на ОД на МВР-Бургас: " Това, което прави усещане е, че все още, от началото на годината, имаме открити причинители от 17 разнообразни страни – приказваме за Германия, Франция, освен страни от Източния блок. Миграционният напън - несъмнено това е невиждан, няма аналог ".

Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура – Бургас: " Само Районната прокуратурата към сегашния миг следят 380 каузи, свързани с мигрантски напън и мигрантска вълна, което е регистриран растеж със 141 каузи ".

Въпреки поставените 7 КПП-та в региона към Бургас, преди два дни още веднъж при гонка с полицията автомобил с мигранти стигна до центъра на града и катастрофира.

Димитър Николов, кмет на Община Бургас: " Всички тези камикадзета и рискови обстановки, които се случват в града, тормозят нашите поданици. Ще спомагаме със всички свои вероятни механически средства. Продължаваме да слагаме видеонаблюдения тук-там, които се указват от Министерство на вътрешните работи ".

Закритото през лятото полицейско ръководство в Община Каменно, основава трасе на каналджиите, считат локалните управляващи.

Жельо Вардунски, кмет на Община Камено: " Не виждам смисъл за какво го закриха това ръководство и какво реализираха. Реагират бързо, незаконните детайли очевидно са разбрали, че към този момент нямаме такова наличие на полицията ".

Георги Димитров, кмет на Община Карнобат: " Третокласният път, който свърза община Средец и Карнобат, с изключение на за мигранти, за друго не става, тъй като чака сериозен ремонт. Това е методът да се качат на автомагистралата, която минава до Карнобат. Миналия месец бяха над 100 индивида ".

А след последния случай в Бургас, при който бе сбъднат транспорт на незаконни мигранти с автомобил чартърен, ще се търси механизъм за по-строг надзор на компаниите за такива коли.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР