Прокуратурата в Бургас наложи 72-часов арест на нападателите, които подложиха

...
Прокуратурата в Бургас наложи 72-часов арест на нападателите, които подложиха
Коментари Харесай

Ромската махала в „Горно Езерово” под полицейска охрана

Прокуратурата в Бургас наложи 72-часов арест на нападателите, които подложиха на въздушен обстрел с керемиди и павета от покрива на къща в ромската махала в кв. „ Горно Езерово” елементи на полицията и раниха един чиновник на Министерство на вътрешните работи. Това заяви за „ Дарик” представителят на Апелативната магистратура Йовита Григорова. Срещу арестуваните към този момент е повдигнато обвиняване за нанасяне на телесна щета на длъжностно лице и следва да се реши каква ще е най-адекватната мярка за неотклонение, която да им бъде наложена. „ Става въпрос за извънредно смело престъпление”, акцентира Григорова.
Сблъсъците избухнаха нощес на ул. „ Перла” в квартала. МВР-служителите пристигнали на мястото след сигнал за мощна музика. Трима от жителите на гетото съумели да се качат на покрива на една от къщите и почнали да хвърлят против униформените всичко, до което съумели да се докопат.
В разразилия се екшън в главата бе ударен служител на реда. Той е откаран в УМБАЛ-Бургас за оказване на здравна помощ. МВР-служителят е оставен за наблюдаване в лечебното заведение. „ Състоянието му е стабилно”, оповестиха от прокуратурата. Задържани са двама, третият участник в нападението е разгласен за търсене.
В момента полиция охранява ромската махала в квартала. „ Ситуацията е спокойна, няма напрежение, няма мощна музика. Случаят е изолиран”, сподели кметицата на „ Горно Езерово” Иванка Георгиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР