Прокуратурата в Бургас е изискала чрез външното ни министерство официални

...
Прокуратурата в Бургас е изискала чрез външното ни министерство официални
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска официални документи от Сирия за възрастта на 15-годишния Омар


Прокуратурата в Бургас е изискала посредством външното ни министерство публични документи, с които да откри възрастта на водача на рейса, прегазил двама служители на реда. При незаконното си влизане в страната ни, Омар е декларирал, че е на 15 години.

Документите ще бъдат изискани от посолството на Сирия. Подобна стъпка ще бъде подхваната и по отношение на турската страна, на чиято територия се намират родителите на Омар и където самият той е обитавал повече от 10 месеца, преди да премине границата с България.

„ Ако не бъде открито по този метод, идващият прийом е посредством надлежно назначението на съдебно-медицинска и антропологична експертизи посредством условие за проучване на кръвни проби, рентгенови фотоси, костна компактност и по този начин нататък “, съобщи Мария Маркова, началник на Районната прокуратура в Бургас.

Държавното обвиняване е изискало и експертизи на мобилните телефони на тримата арестувани за тежката злополука сирийци, с цел да обясни дали те са поддържали връзки с хора в България и отвън страната.

Все по-често с трафик на незаконни мигранти у нас се занимават чужденци, регистрират от прокуратурата в Бургас.

Организаторите на схемата употребяват общественото състояние и неналичието на непрекъснат приход на хората, които наемат за превозването на мигрантите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР